Първата прожекция на Жените наистина плачат - българският филм, селектиран за

...
Първата прожекция на Жените наистина плачат - българският филм, селектиран за
Коментари Харесай

"Жените наистина плачат" идва и в София след Кан

Първата прожекция на " Жените в действителност плачат " - българският филм, селектиран за тазгодишния фестивал в Кан, пред родна аудитория ще бъде в първия образователен ден - 15 септември. Тя ще се състои в границите на есенното издание на 25-ия " София филм фест ". Премиерата на кино лентата на Мина Милева и Весела Казакова ще бъде под намерено небе, на лятната сцена на Sofia Summer Fest в Южния парк. 

Дни преди гостуването в София, Милева и Казакова са ангажирани начело на журито на " Венециански дни "  (Giornatte degli autori) - стратегия за млади създатели на най-стария кинофестивал в света, " Мостра Венеция " (1-11 септември). 

Участието на " Жените в действителност плачат " в формалната селекция на Кан е измежду огромните триумфи на българското кино в последните години. Той бе включев в конкурсната стратегия " Особен взор ", като профилираното издание Screen International го сложи измежду най-хубавите в Кан за 2021 година Главните героини Соня (номинираната за " Оскар " Мария Бакалова) и Лора (Ралица Стоянова) пък украсиха корицата на сп. Le film francais.

В " Жените в действителност плачат "  оживяват пет дами от едно средностатистическо българско семейство, които се пробват да отстояват себе си в страна, раздирана от хомофобия и предубеждения. Майка-щъркел пада простреляна; млада жена, страдаща от пост-родилна меланхолия, се пробва да се хвърли от балкона; инфектирано с HIV момиче носи жестоката стигма на болестта; майка се пробва да открие магия в лунния календар – събитията се случват на фона на отхвърлянето на Истанбулската спогодба и неуместните митинги против " джендър-идеологията ". Ролите във кино лентата са поверени на Мария Бакалова, Ралица Стоянова, трите сестри Катя Казакова, Биляна Казакова и Весела Казакова (които за пръв път играят заедно), Йосиф Сърчаджиев и други Сценарият е дело на Биляна и Весела Казакови и Мина Милева, оператор е Димитър Костов, а продуценти са фирмите „ Активист 38 “ и „ Ici et La productions “, представлявана от Кристоф Брюнше, който е и един от продуцентите и на игралния дебют на режисьорките " Котка в стената ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР